Vakblad voor de Bloemisterij ’Helaas kunnen we 50-jarig feest Fleurselect niet vieren’

  ’Helaas kunnen we 50-jarig feest Fleurselect niet vieren’

  0

  Sally van der Horst is secretary general bij Fleuroselect. De internationale organisatie voor de sierteeltsector zou dit jaar met veel tamtam zijn 50-jarig bestaan vieren. Alles is stopgezet. Maar tijdens de Flower Trails in week 23 laat de leden van Fleuroselect zeker van zich horen.

  Wat was Fleuroselect in zijn jubileumjaar van plan?

  „De festiviteiten zouden plaatsvinden in Nederland met heel leuke activiteiten. We hadden een  programma opgezet en alle medaillewinnaars laten opkweken. In juli zou ons jaarcongres plaatsvinden, in september een ander event. Dat hebben we allemaal stopgezet. We realiseerden ons al vroeg dat het niet door kon gaan. Daarna zijn we druk geweest met de vraag hoe we onze leden kunnen helpen”

  En hoe doen jullie dat?

  „We hebben meegedaan aan ‘Let it Bloom’, de actie waarbij 150.000 boeketten aan ouderen werden uitgedeeld, en met de brief die negen organisaties in de sector aan de Europese Commissie schreven met het verzoek de sierteelt te steunen. Maar we zijn natuurlijk geen lobbyorganisatie. We zijn een heel internationale organisatie met leden over de hele wereld. Ieder land heeft zijn eigen sores. We hebben geprobeerd om positivisme en informatie te brengen”

  „En we hebben geborgd dat onze proeven voor de medaillewinnaars konden doorgaan. Op een na hebben alle veredelaars laten weten dat de proeven doorgaan. Daar zijn wel heel blij mee. We hebben gelukkig nog de winnaars van de Gold Medal op IPM kunnen introduceren, maar we missen wel het FlowerTrials-moment voor de FleuroStar awards. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid van een digitaal alternatief hiervoor.”

  Fleuroselect is een netwerkorganisatie. Hoe doen jullie dat nu?

  „Vorige week hebben we met een aantal familieleden en vrienden een eerste oefensessie gedaan voor een webinar. Mijn collega Ann (Jennen red) en ik hebben gekeken hoe we een online event het beste kunnen aanpakken. We moeten ons in de nieuwe realiteit verdiepen en kijken hoe we contacten tussen leden kunnen waarborgen.”

  Van der Horst (60) werk al 28 jaar bij Fleuroselect. Ze vindt het een voorrecht om in de sierteelt te werken. „Ik ontmoet zoveel mooie mensen en heb veel geleerd. Zeker in onze branche is iedereen heel erg begaan met elkaar.”

  Tijdens de Flower Trials organiseren de leden van Fleuroselect diverse virtuele evenementen. Meer daarover leest in het Vakblad voor de Bloemisterij van week 23 en in ons digitale magazine

  Wilt u weten de Engelse Van der Horst in Nederland terecht kwam. Lees dat in het Vakblad van week 20 in de rubriek Vakgenoten. Online is dat via deze link te bereiken.

   

   

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar