Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Helft glastuinbouwbedrijven heeft geen actuele RI&E

Helft glastuinbouwbedrijven heeft geen actuele RI&E

0

49% van de glastuinbouwbedrijven, die bij Colland geregistreerd zijn als bedrijven met personeel, is niet bekend of beschikt niet over een actuele risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). Dit blijkt uit cijfers van Stigas. De bedrijven lopen daarmee een risico lopen op een boete. Boetes die bovendien zijn verhoogd.

De Inspectie SZW heeft namelijk onlangs het boetebeleid voor het niet hebben van een actuele RI&E aangescherpt. Dit betekent dat de Inspectie direct een boete kan geven als een bedrijf niet beschikt over een actuele RIE.

„Om boetes te voorkomen is het van belang om aantoonbaar te maken dat ondernemers zich aan de verplichte punten houden. Houd bijvoorbeeld van instructies aan medewerkers bij wanneer deze hebben plaatsgevonden en wie aanwezig waren bij de betreffende voorlichting of naar wie de instructie verstuurd is”, aldus Peter Bredius, Hoger veiligheidskundige bij Stigas.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar