Herman de Boon benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Voormalige VGB-voorzitter en veilingdirecteur Herman de Boon is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten in de sector agrofood, tuinbouw en logistiek.

Hij heeft jarenlange nationale en internationale ervaring op directie en bestuurlijk niveau in deze topsectoren. Gerelateerd aan deze hoofdfuncties heeft hij zich jarenlang ingezet op kerkelijk terrein en in de zorgsector op bestuurlijk niveau. Plaatselijk en regionaal heeft hij zich maatschappelijk ingezet als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Ziekenhuis Gelderse Vallei, voorzitter Raad van Commissarissen PGGM NV (coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie), lid Raad van Toezicht Charim Zorggroep, voorzitter Raad van Commissarissen ’ s HeerenLoo Zorggroep, voorzitter Kerkenraad PKN gemeente De Achthoek Scherpenzeel-Renswoude, mede initiator Topinstituut Voeding Wageningen en voor het Wageningen University & Research Centre hield hij zich bezig met activiteiten in relatie tot food en flowers, agrologistiek, circulaire biobased economy, duurzame landbouw en agroketenkennis.

Overige activiteiten die hij bekleed(t) (heeft) zijn het dagelijks bestuur van Stichting Historie der Techniek (1995-heden), diverse functies bij VNO NCW (1993-2016), voorzitter van Dutch Japanese Trade Federation (1998-1998), bestuurslid Topinstituut Voeding Wageningen, (1990-2000), bestuurslid Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel (1990-2000), diverse functies als commissielid in de periode 1990-2000 en zijn functie als Lid Raad van Toezicht bij Zorggroep Charim sinds 2012.

Bij Koninklijk besluit is Herman de Boon benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau in de gemeente Renswoude.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties