Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Herman de Boon ontvangt Lifetime Achievement Award

Herman de Boon ontvangt Lifetime Achievement Award

0

Oud VGB-voorzitter en oud-veilingdirecteur Herman de Boon heeft gisteravond een Lifetime Achievement Award ontvangen van Hillenraad100. Dit vanwege zijn grote persoonlijke verdienste voor en bijdrage aan de vernieuwing en professionalisering van de Nederlandse tuinbouwsector.

Volgens Martien Penning van Hillenraad100 heeft Herman de Boon de afgelopen decennia veel gedaan voor de tuinbouw in Nederland. „Als veilingdirecteur, voorzitter van VGB en belangenbehartiger op Europees niveau (Union Fleurs red) heeft hij grote inspanningen verricht om innovatie en technologie in de tuinbouw hoog op de agenda te krijgen.”

Penning: „Hij is met recht een éminence grise van de sector. Hij kent de sierteeltsector in al zijn geledingen en heeft marketing en technologische innovatie hoog in het vaandel staan. In tal van functies projecten en initiatieven heeft hij een voortrekkersrol gespeeld en daarmee bijgedragen aan de professionalisering en internationalisering van de sierteeltsector.”

De Boon heeft ook vanaf het begin als lid van het Exportcomité met zijn visie en opinie bijgedragen aan de kwaliteit van de Hillenraad100.

Herman de Boon is de derde die de Lifetime Achievement award (een oorkonde) krijgt uitgereikt. Wijlen Willem Baljeu van Frugi Venta en Art van Duijn van Dutch Flower Group gingen hem voor.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar