Het begon weer te kriebelen bij kwekerij Ichtus

  Ichtus Flowers in Waddinxveen stapt in de groene potplanten. De bedrijfsnaam krijgt daarom de aanvulling ‘en Plants’. Diverse groene planten, vooral alocasia’s en philodendrons, worden de tweede poot onder het bedrijf. Het is het sortiment van ex-teler Sjaak van der Sar.

  Snijphalaenopsis is met een oppervlakte van 2,6 ha de ‘Flower’ bij de kwekerij. Tot medio 2020 heeft het bedrijf nog potanthuriums op de overige 1,6 ha. Een contractteelt, die plaats gaat maken voor diverse groene planten, vooral alocasia’s en philodendrons.

  Organisatie is gegroeid

  Pieter Lips, samen met Danier van der Spek eigenaar van het bedrijf, vertelt: „Met de nicheteelt van snijphalaenopis zijn we vanaf 2010 langzaam gegroeid van 1,5 naar de huidige 2,6 ha. Dit groeiproces kostte veel tijd en energie. Op contract telen van potanthurium gaf de afgelopen drie jaar de benodigde rust. Maar 1,5 jaar geleden begon het toch te kriebelen. De organisatie was gegroeid, vooral omdat het middenkader is uitgebreid met een paar goede medewerkers. We wilden weer op eigen risico een teelt met perspectief oppakken. Dat worden groene potplanten.”

  Benieuwd hoe het sortiment van teler Sjaak van Sar uit Zevenhuizen bij Ichtus Flowers en Plants op het bedrijf kwam? Lees het in het Vakblad voor de Bloemisterij van week 18. Online is het artikel te vinden via deze link (inlog verplicht)

  Pieter Lips bij een container Alocasia Zebrina. Op de kwekerij van 4,2 ha. worden diverse groene planten de tweede teelt naast snijphalaenopsis.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties