Anthuriumtelers halen ruim €3.100 euro op

Telers van snijanthurium hebben vrijdagochtend 1 september ruim € 3100,- opgehaald voor de Hartstichting. Van de bloemen die zij veilden op de exportklokken in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg droegen zij 5% van de opbrengst af.

De speciale veiling voor de Hartstichting op 1 september is de aftrap van een aantal acties die telers en veredelaars van anthurium in september organiseren om geld in te zamelen.

Het initiatief van vrijdag 1 september zorgde volgens Claudia Broch, fulltime ambassadeur voor alle pot- als snijanthuriumtelers en veredelaars in Nederland, voor veel enthousiasme en onderlinge strijd in de afmijnzaal. Het bedrijf Nijssen Jr. was met €2,11 per steel de hoogste bieder van de drie veilingklokken.

Van elke verkochte anthurium gaat in september een gedeelte van de opbrengst naar de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Ook zullen er collecte in ziekenhuizen gehouden worden, waarbij een anthurium als dank voor donatie gegeven zal worden.

Met haar hartvormige bloem en luchtzuiverende kwaliteiten is de anthurium volgens Broch de perfecte match voor deze actie. De telers en veredelaars van anthurim zetten zich voor het vierde opeenvolgende jaar in om dit de Hartstichting te steunen. Vanaf 2014 is bijna € 68.000 opgehaald voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

De actie met anthurium in speciale Hartstichtingverpakking is onder meer verkrijgbaar bij Hoogvliet, Dekamarkt en Groenrijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties