De FlowerTrials noviteiten van dinsdag 6 juni

Afgelopen vrijdag is de special van de FlowerTrials verschenen in het Vakblad voor de Bloemisterij. De afgelopen jaren bood het vakblad de deelnemers in de papieren uitgave de ruimte om een van hun noviteiten voor het voetlicht te brengen.

59 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2017 het nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Dat zijn zeven veredelaars meer dan in 2016. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 13 tot en met 16 juni.

KP Holland: Kalanchoes Rosalina
Rosalina staat voor de gevuldbloemige serie met het klassieke blad. Elk jaar worden vernieuwende rassen toegevoegd aan het assortiment. Voor elke potmaat zijn er in elke kleur aantrekkelijke rassen beschikbaar. Rosalina onderscheidt zich door de optimale balans tussen het grote aantal knoppen en de compacte plantvorm.

Rosalina

Endisch: Fuchsia Xtreme Rose Splash

De XTREME Rose Splash is de eerste tweekleurige in de fuchsie XTREME-serie: de grote bloem met rode ogen met een intens roze rand. Het ras heeft een krachtige groei en vertakt goed. De compactheid is te realiseren met realatief weinig remmiddelen. Bovendien is Rose Splash goed weersbestendig.

rose splash

Hishtil: Funtastick Calibrachoa

Funtastick Calibrachoa  is een nieuwe hoge stam, op een onderstam geënte, sierlijke calibrachoa. Het ras heeft lange levensduur en groeit recht om hoog. Omdat een van de kruisingsouders de kruidachtige siercalibrachoa is, wordt de plant niet al te hoog.

Funtastick Calibrachoa

Schneider youngplants: Viola Colgante Jeans Blue

Viola Colgante Jeans Blue is een prachtige, opvallende viool met een compacte groeiwijze. Geschikt voor grotere potmaten en hangpotten. De plant bloeit uitbundig, vroeg en gemakkelijk.

Viola Colgante Jeans Blue

Selecta one: Serengeti Grasses

Serengeti Grasses is een nieuw marketingconcept om siergrassen te promoten. Verschillende uitgekozen siergrassen uit het Selecta-assortiment brengen de wilde, maar gracieuze schoonheid van de Serengeti in de tuin en op het terras. Nog een voordeel: siergrassen zoals Pennisetum of Imperata zijn erg milieuvriendelijk.

Serengeti® Grasses

MNP flowers: Sundaville Apricot

Sundaville Apricot is de eerste Classic Sundaville met een geheel nieuwe, opwindende kleur: abrikoos. De plant heeft 9 cm grote, zeer lang houdbare bloemen met een donkerder oranje-geel hart. Sundaville® Apricot heeft een goed vertakkende plantopbouw en bloeit erg vroeg én continu. De planten zijn het beste in een 12 tot 17 cm grote pot met steun te telen.

Sundaville® Apricot

Syngenta FloriPro Services: Calliope

Het merk Calliope is bekend dankzij de Calliope Dark Red. Vanaf nu is Calliope beschikbaar in  verschillende kleuren en voor diverse potmaten. Deze nieuwe Calliope variëteiten zijn veredeld met het zelfde doel: ongeëvenaarde tuinprestatie voor de consument en een onderscheidend product aanbod voor kweker en retailer.

Calliope

Westhoff: Constellation Petunia

Constellation Petunia hebben een krachtige opgeruimde gewoonte en uitstekende tuinprestaties. Bloempatronen blijven stabiel onder verschillende tuinomstandigheden.

Constellation™ Petunia

VWS Export – Import of Flowerbulbs: potcallas

Dit jaar presenteert VWS een hele reeks nieuwe pot calla’s naast ons grote bestaande assortiment. Nieuwe kleuren, specificaties en mogelijkheden zijn beschikbaar voor deze groeiende markt. In vergelijking met andere bloeiende potsoorten kunt u genieten van een bloeiende plant tot wel zes weken.

potcalla

Armada Young Plants: Pot Roos Star

Een schUniek binnen de Star Roses zijn de intense kleuren van de rassen. De Bling-lijn binnen het assortiment onderscheid zich met diep groen glanzende bladeren, wat in de productie al voordelen geeft met het oog op ziekten en plagen. Daarnaast tonen deze rassen zeer vitaal op het schap in de winkels en hebben een meer dan prima houdbaarheid.

Pot Roos Star

Agriom: Hyndragea Green Lips

Agriom toont de nieuwste hortensia’s van de Hydrangea Breeders Association in 2017 oa de pothortensia’s Green Lips, Ice Girl en Sarena. Planten met goede vertakking, compacte groei en zeer gelijkmatige en rijke bloei. Verder de sterke en mooi doorkleurende Royal-snijrassen met grote bolmaat, voor de teelt in Noordwest Europa. Nieuw zijn nu de pothortensiarassen zonder koudebehoefte voor equatoriale teeltgebieden.

green-lips-pink

D.H.M.Innovation: DIAMANTINA Topaze ‘White’ en Aventurine ‘Violine’
Topaze ‘White’ is een prachtige kleurtoevoeging aan de bestaande Topaze series. Door de zeer snelle groei wordt deze bodembedekkende plant gebruikt voor de perfecte hanging baskets. De bloesem capaciteit is uitzonderlijk goed. Aventurine ‘Violine’ heeft als kenmerk een uitstekende nieuwe kleur. De verscheidenheid is compact en bestendig met een geweldig vermogen van zelfvertakking en kleurvast tegen zonneschijn.

topaz white

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties