Higtech bedrijven Japan ontdekken tuinbouw

De tuinbouw in Japan kenmerkt zich al jaren door kleinschalige bedrijven. Langzaam komt daar verandering in. Grote multinationals hebben hun oog laten vallen op de agrarische sector. Ze richten zich met name op de voedingstuinbouw.  De sierteelt blijft kleinschalig.

Gedurende de twee episodes van Jungle Talks in the World op Paprika Tasty Radio rijst er een beeld op van de Japanse tuinbouw. De term kleinschaligheid valt. Lange tijd was het van regeringswege verboden voor multinationals om agrarische activiteiten te doen. Land was bovendien duur en voedsel en bloemen leveren goed geld op.

De agrarische sector kenmerkte zich door veel kleine, traditionele bedrijven. Gerund door onder meer Japanners die doordeweeks op kantoor werken en in het weekend op de rijstvelden. De gemiddelde leeftijd van de kweker is hoog: 69 jaar. Vaak nemen Japanners op pensioengerechtigde leeftijd (60) het bedrijf pas over van de ouders. Afgelopen jaren vindt een verandering plaats. Althans in de voedingstuinbouw. In de sierteelt blijft kleinschaligheid troef. (..)

Lees hier het volledige verhaal over de tuinbouw in Japan via mijnbloemisterij. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659687.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties