Hilverda de Boer verstevigt positie in Finland  

Hilverda de Boer en Huiskula zijn op 1 oktober een jont-venture aangegaan. De acht groothandels van Huiskula in Finland zijn vanaf deze maand ook eigendom van Hilverda de Boer, waardoor het Nederlandse handelsbedrijf haar positie op de Finse markt kan verstevigen.

Huiskula heeft een leidende positie in de Finse markt. Zij hebben acht groothandels, ze leveren aan de retail en hebben een kwekerij. Huiskula teelt voornamelijk seizoensproducten, waaronder tulp, narcis en poinsettia. Hun jaaromzet bedraagt 34 miljoen euro.

Huiskula is al jaren klant van Hilverda de Boer. De nieuwe joint-venture richt zich alleen op de groothandels. Die gaan verder onder de naam Huiskula-Hilverda Oy.

Voor Hilverda de Boer is Noord-Europa een belangrijke markt. Zij hebben zes filialen in Noorwegen, twee in Zweden en daar komen nu acht groothandels in Finland bij. Door de lokale kennis, het distributienetwerk en de teelt van Huiskula hoopt Hilverda de Boer de positie op de Finse markt te verstevigen.

Bij Hilverda de Boer zet de schaalvergroting door. Vorige maand kondigde het bedrijf nog de overname van Van Dijk Bloemen aan. De omzet van het exportbedrijf bedraagt 200 miljoen euro.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties