HilverdaFlorist en Takii samen verder in veredeling van potgerbera’s

  HilverdaFlorist en Takii gaan nauw samenwerken in de veredeling en zaadproductie van potgerbera’s. Met de krachtenbundeling willen ze inspelen op de snel veranderende markt voor dat gewas.

  Takii heeft een veredelingsprogramma voor potgerbera’s, met de hybride Royal-serie als belangrijkste vertegenwoordiger. Dit programma wordt geïntegreerd op de veredelingslocatie van HilverdaFlorist in Nederland, waar ook de zaadproductie wordt opgestart. 

  De samenwerking is alleen in de werkvelden veredeling en zaadproductie. De verkoop van de potgerbera Royal-serie blijft Takii zelf doen. En cultivars in de series Flori Line en Sundayz blijven uitsluitend te koop via HilverdaFlorist.

  Takii is veredelaar van diverse groente- en siergewassen. HilverdaFlorist focust zich op de veredeling, vermeerdering en ontwikkeling van een uitgebreid assortiment aan snijbloemen, pot- en tuinplanten. De familiebedrijven hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis en werken al samen op andere gebieden. De strategische samenwerking met potgerbera’s uit zaad zien zij daarom als een logische stap, waarbij beide partijen profiteren van elkaars expertise.

  Interview met Bart Sneek van HilverdaFlorist

  Deze week vertelt directeur Bart Sneek van HilverdaFlorist in het Vakblad onder andere meer over de plannen met potgerbera’s. Maar ook over andere producten van het veredelingsbedrijf en achtergronden van fusie die afgelopen jaar plaatsvond tussen HilverdaKooy en Florist Holland. Het interview is online te vinden via deze link.

  Voorbeelden van de Flori Line potgerbera’s van HilverdaFlorist
  Enkele vertegenwoordigers van de Royal-serie van veredelaar Takii

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties