Hoe gingen de fustdieven op Plantion te werk?

De fustopslag op veilingterreinen is niet de zwakste schakel in het fustpoolsysteem. Doorgaans zijn dat goed beveiligde plaatsen waar het lastig is om fust te ontvreemden. Toch werd er in ruim anderhalf jaar tijd voor tonnen aan fust en stapelwagens bij Plantion gestolen. De veiling in Ede ziet waarschijnlijk niet veel van dit geld terug. In het Vakblad van de Bloemisterij deze week meer over diefstal en ervaringen van andere veilingen.

Op regelmatige basis – om de week – verdween er bij Plantion ruim anderhalf jaar zo’n 5.000 tot 7.000 euro aan fust. Op 29 juni werden twee daders op heterdaad betrapt. Het ging om een klant en diens medewerker. Afgelopen week werd het duo veroordeeld voor drie diefstallen uit de fustloods. Ze kregen een taakstraf. Verder hoeven ze alleen de schade aan de roldeur te betalen. De vordering van Plantion van ruim 6 ton werd verder afgewezen.

De fustdiefstallen bij Plantion zijn ongekend. Een soortgelijk voorbeeld is Royal FloraHolland en Veiling Rhein-Maas vreemd. Wel werd Royal FloraHolland vorig jaar geconfronteerd met een diefstal van stapelwagens. Veiling Holambra in Brazilië heeft alle karren, bledden en meermalig fust uitgerust met RFID-tags. En dat helpt. Je leest er hier meer over in het digitale magazine.

In het digitale magazine staat bovendien een extra verhaal over hoe de fustdieven op Plantion te werk gingen. Dat lees je hier.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties