Vakblad voor de Bloemisterij Corona Hogere kosten voor bloemenkwekers in Colombia

Hogere kosten voor bloemenkwekers in Colombia

0

President Iván Duque verlengde als gevolg van de coronacrisis de lockdown in Colombia tot 27 april. De kosten voor bloemenkwekers nemen toe door de maatregelen van de overheid.

„De president handhaafde de uitzonderingen waardoor de sierteeltsector kan blijven werken”, aldus Augusto Solano, voorzitter van Asocolflores, de vereniging van Colombiaanse bloemenexporteurs. „Onze kwekerijen blijven werken onder strikte gezondheids- en hygiënemaatregelen en dat hogere bedrijfskosten met zich meebrengt, bijvoorbeeld omdat bedrijfsbussen met de helft van het aantal mensen reizen dat ze normaal vervoeren”, aldus de voorman van de branchevereniging.

De cijfers van de ontwikkeling van corona in Colombia lijken de goede kant op te gaan. Daarom hoopt de regering, zodra deze quarantaineperiode is beëindigd, een begin te maken met een geleidelijke opening van de economie. De vraag naar Colombiaanse bloemen is door de wereldwijde coronacrisis sterk terug gelopen. Grootste deel van de bloemen gaat ook nu nog naar de Verenigde Staten, Japan en enkele Europese landen.

Asocolflores spant zich in om ziekenhuizen en de meest kwetsbare mensen te helpen. Zo leverde de vereniging 120.000 stelen aan negen ziekenhuizen in Bogotá, Medellin en kleine steden in Cundinamarca om de Internationale Gezondheidsdag op 7 april te vieren. Dit was een gebaar van respect en bewondering voor de medische staf.

„We laten zien dat we ons inzetten voor de samenleving, de volksgezondheid, het scheppen van banen en de economische ontwikkeling van Colombianen”, verklaart Solano.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar