HortiCity, beste startup tijdens Herofestival

HortiCity heeft een cheque van € 25.000 in de wacht gesleept tijdens het Herofestival op 5 juli. Een jury vond dit de beste startup uit de eerste HortiHeroes Academy, het startup programma dat jong talent uit de tuinbouwsector innovatieve vaardigheden bijbrengt.

Het doel van HortiCity is om groente en fruit te telen op bedrijfslocaties en deze als gezonde maaltijd aan te bieden aan de medewerkers. Voor de jury pitchten zij het idee om een dakkas op een kinderdagverblijf te bouwen. Niet alleen kinderen maar elk medewerker wordt met idee aangezet tot het realiseren van een gezonde levensstijl en ontspanning op werk. Het biedt tevens ondernemers concreet uiting te geven aan hun mvo-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en draagt bij aan een positief imago van de tuinbouw.

In totaal deden vijf startups mee, met name innovaties gericht met of voor groenten. Melvin van der Zeyden heeft er wel een verklaring voor. Hij presenteerde samen met Kees van der Arend en Philip van Zanten de startup Grow Green. Grow Green heeft als doel om de gehele keten zorg te laten dragen voor klimaatneutrale productie van producten uit de Food en Flower industrie. „Wij hebben ons gefocust op de groenten dus ik durf geen antwoord te geven of klimaatneutraal telen interessant is voor bloemen en planten. Wel is wat mij betreft de noodzaak voor groenten een stuk groter, omdat het levensbehoefte nummer één is en we mogelijk te maken krijgen met een voedseltekort in de toekomst. Het zou fantastisch zijn als we door klimaatneutraal te produceren, ook nog eens méér zouden kunnen produceren.”

Lees het volledige interview met Melvin van der Zeyden vrijdag 13 juli in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties