Twee ‘boodschappen’ in de tulpenvelden

In de tulpenvelden van de Noordoostpolder zijn twee kunstwerken gemaakt met de coronacrisis als thema. In de een staat met grote letters HOU VOL. Een ander veld laat via de nauwkeurig verwijderde tulpenbloemen een hand zien met de boodschap ‘Stay Strong’ als eerbetoon aan de zorgsector.

De gemeente Noordoostpolder wil met dit kunstwerk haar inwoners een hart onder de riem steken.

De gemeente Noordoostpolder wil haar inwoners  met bovenstaand kunstwerk steunen. Het is gemaakt door kunstenaar Willem Hoogeveen uit Emmeloord. „De tekst kreeg ik aangeleverd van de gemeente, en ik heb het teken van het coronavirus erbij verzonnen. Het was een mooie klus om aan mee te werken,” aldus Hoogeveen. Hij bedacht al eerder kunstwerken in tulpenvelden. Ria Mulder, mede-eigenaar van Mulder Tulips, vertelt dat het betreffende veld begin week 18 volledig gekopt wordt. De organisatie lag bij de gemeente Noordoostpolder, die dit samen met een groep vrijwilligers opgepakt heeft. De figuren zijn de afgelopen week uitgezet met paaltjes en touw. Mulder: „Het gaat de hele wereld over dit filmpje. Mooie promotie voor de sierteelt, en ons bedrijf.”

Tweede kunstwerk in de tulpenveld

In Bant werd in een tulpenveld van kwekerij S. Schouten uit Wervershoof eveneens een kunstwerk aangebracht. Ditmaal als eerbetoon aan de zorg. Hier was het grafisch vormgever Floor van Paassen die samen met Geoservice Landmeetkunde een hand met tulpen en de boodschap ‘stay strong’ aanbracht. Toen de contouren met touwtjes en stokjes in het veld waren uitgezet, kon het koppen van de tulpen beginnen. Een klus van een dag voor tien personen, waarbij alleen op grote stukken de kopmachine gebruikt kon worden.

Doop en project rond cultivar Stay Strong

De Weverhoofse kweker Joris Schouten koppelde aan het kunstwerk ook de doop van zijn nieuwe tulpensoort. Het was verpleegkundige Jenny Groen die de  naam ‘Stay Strong’ aan de geelgerande rode tulp  gaf. Het is tevens de aftrap van het project ‘Stay Strong’ Vanaf september zijn de bollen van de nieuwe cultivar verkrijgbaar via www.staystrongflowers.nl. Met de verkoop wordt geld ingezameld voor stichting Artsen zonder Grenzen. Kwekerij S. Schouten heeft in het verleden wel vaker een kunstwerk gemaakt in de tulpenvelden, onder andere een pandabeer in 2011 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van WNF .

Detail van de nieuwe tulpencultivar ’Stay Strong’. (foto: Jhon Koopman)

In een veld van 3 ha. tulpen werd dit kunstwerk aangebracht.

Ook van bovenstaand tulpenveld is vanuit de lucht een filmpje gemaakt.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties