HSD werkt samen met Greenport West-Holland

The Hague Security Delta (HSD) en Greenport West-Holland gaan samenwerken op het gebied van digitale veiligheid in de tuinbouw. Daarover hebben beide netwerkorganisaties onlangs een partnership ondertekend. HSD treedt toe tot de Greenboard, de partnerraad van Greenport West-Holland.

Automatisering en digitalisering spelen een belangrijke rol in de tuinbouw. Zo worden op het gebied van teelt, productie, logistiek en verkoop veel digitale producten gebruikt door verschillende schakels in de keten. Dit maakt de veiligheid en betrouwbaarheid van de gebruikte data steeds belangrijker.

Teelten efficiënter sturen
Jolanda Heistek, programmadirecteur Greenport West-Holland: „Data zijn essentieel voor de meeste bedrijven in het tuinbouwcluster. Op basis van die data kunnen bijvoorbeeld teelten efficiënter en duurzamer worden gestuurd of de keten slimmer worden ingericht. Het is dus belangrijk dat het cluster nadenkt over het beveiligen van data, zowel die van individuele bedrijven als van samenwerkingsverbanden. Dat gaat stappen verder dan het instellen van een wachtwoord: het is een ketenaanpak.”

Greenport West-Holland (Jolanda Heistek) en The Hague Security Delta (Joris den Bruinen) gaan samenwerken op het gebied van digitale veiligheid
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties