Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Hydrangea macrophylla Caipirinha wint Hortensia Award 2017

Hydrangea macrophylla Caipirinha wint Hortensia Award 2017

0

Hydrangea macrophylla Caipirinha heeft op 23 mei de Hortensia Award 2017 in de wacht gesleept. Het ras van Van den Berg Est uit Est was de best houdbare kamerhortensia.

Inzendingen zijn in week 12 aangeboden aan het Kenniscentrum Productkwaliteit van Royal FloraHolland. Er zijn drie fasen doorlopen: een transportfase van 96 uur waarbij planten bij 15ºC in de hoes in de tray staan gevolgd door een winkelfase van 72 uur bij 20ºC in de tray en tenslotte een consumentenfase van 840 uur (35 dagen).

  • Marjanne (links) en Tom (midden) van den Berg krijgen de Hortensia Award 2017 voor Caipirinha uitgereikt door Michel Verbeek, Productmanager Hortensia van Royal FloraHolland

Volgens de jury is Caipirinha een nieuwe bolhortensia die opvalt door haar aparte bloemkleur. Ze kleurt van groen naar wit en later weer door naar groen. Met het donkergroene blad, de volle plantopbouw en uitstekende houdbaarheid is Caipirinha een aanwinst voor zowel het sortiment kamer- als tuinplanten.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar