Hygiënevraagstuk gecoördineerd door een persoon

Royal Brinkman greep IPM aan om haar hygiëneconcept HortiHygienz te lanceren. Hygiëneprotocollen spelen ook meer en meer bij bloemisterijkwekers, aldus operationeel productmanager Jan Willem Keijzer: „Niet alleen bij rozentelers die ralstonia buiten de deur willen houden, maar ook bij veel pot- en perkplantentelers die met name hun waterstromen, vaak op eb- en vloedvloeren, zo zuiver mogelijk willen houden om problemen met bijvoorbeeld fusarium en phytophthora te voorkomen.”

Het concept is gebaseerd op drie hoofpijlers te beginnen met het in beeld brengen van daadwerkelijke risico’s. Daarbij worden de benodigde eisen van afnemers/klanten (certificaten) betrokken. Tenslotte moeten de beoogde oplossingen praktisch haalbaar zijn.

Op zo’n dossier wordt één hygiënespecialist gezet, die de spil is tussen de verschillende toeleveranciers die bij het hygiënevraagstuk is betrokken. „Op een gestructureerde wijze wordt hygiëne naar een toekomstbestendig niveau getild waarbij de juiste reinigings- en ontsmettingsmiddelen worden ingezet met de geschiktste technieken en systemen”, zegt Keijzer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties