IPM 2016 legt nadruk op eerlijke handel

Tijdens de komende editie van IPM is er extra aandacht voor keurmerken en certificeringsmogelijkheden. Volgens de beursorganisatie is er een toenemende vraag naar eerlijke handel.

Voor de groene branche is eerlijke handel volgens de beursorganisatie van IPM een belangrijk onderwerp. Het bewustzijn bij eindverbruikers groeit en daarom besteedt IPM bij haar komende editie meer aandacht aan Fair Trade-producten, certificeringsmogelijkheden en keurmerken.

Groot-Brittanië partnerland
Groot-Brittanië is tijdens IPM 2016 gekozen als partnerland. Tijdens de beurs zullen experts binnen het kaderprogramma betrokkenen informeren over de kansen en uitdagingen van de tuinbouw in Groot-Brittanië. Tijdens de openingsceremonie van IPM zal Sue Briggs, president-directeur van de Royal Horticultural Society, het officiële welkomstwoord spreken.

Nieuwe prijs
De prijs ’Grower of the Year Award’ zal voor het eerst op IPM worden uitgereikt. Voor deze prijs komen internationale kwekers van eindproducten, jonge planten en snijbloemen in aanmerking. De prijs is een initiatief van The International Association of Horticultural Producers (AIPH).

Prijzen die net als voorgaande jaren op het programma staan zijn prijzen voor de beste noviteiten en de Show Your Colours Award.

Bron: De Boomkwekerij