”Iedereen die de plant ziet zegt: ‘zo dat is mooi’”

Na een jaar testen en een wat grootschaliger aanpak vorig jaar heeft Kwekerij Apartus zonnebloem Sunfinity nu ook voor de daghandel. „Ja, er zit veel potentie in. Iedereen die de plant ziet zegt: ‘zo dat is mooi’. Dan heb je echt wat moois in handen”, zegt Don Bruinen.

Met welke zonnebloemen sta je op de foto?

„Dat zijn Sunfinity’s. Het is een nieuw product dat door Syngenta veredeld is. In Amerika wordt Sunfinity al een paar jaar geteeld. Wij hebben nu het alleenrecht in Nederland. Deze potzonnebloem blijft mooi compact en bloeit dankzij de vertakking de hele zomer door. Er zijn andere vertakte zonnebloemen, maar die geven maar eenmalig bloemen. Sunfinity blijft zijscheuten met knoppen geven en ze is bij-vriendelijk.”

De verwachtingen zijn hooggespannen?

„Ja, er zit veel potentie in. Iedereen die de plant ziet zegt: ‘zo dat is mooi’. Dan heb je echt wat moois in handen. We merken het ook heel goed in de vraag. Vorige week gingen de eerste Sunfinity’s van dit jaar naar klanten en die komen met hervraag. Twee jaar geleden hebben we Sunfinity getest, vorig jaar hebben we ze al wat grootschaliger opgepakt voor orders. Nu hebben we naast orders ook daghandel. Vorig jaar stond ze overigens in een 17 cm pot. Dit jaar is dat 23 cm, daardoor heeft ze een grotere buffer. Een zonnebloem drinkt niet, ze zuipt.”

Lees hier meer over Don Bruinen van Kwekerij Apartus in het digitale Vakblad voor de Bloemisterij van deze week.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties