‘Ik ben niet iemand die achter de geraniums gaat zitten’

Hans Bentvelsen is vertegenwoordiger voor African Roots, de verkoopmaatschappij van Highland Plants in Kenia. Op 28 ha teelt het bedrijf van vaste planten, perkgoed en grassen in Tumani Kenia. Bentvelsen blijft ondanks zijn leeftijd (66) voorlopig doorwerken. ‘Ik ben niet iemand die achter de geraniums gaat zitten’

Wat voor bedrijf is African Roots?

African Roots is de verkoopmaatschappij van Highland Plants. Dit productiebedrijf is in 1998 gestart met de stekproductie van vaste planten, perkgoed, grassen en agapanthus. De kwekerij ligt op 2.600 meter hoogte bij het Keniaanse dorp Tumani. De Nederlandse eigenaar Paul Zwinkels zette zeven jaar geleden de verkoopmaatschappij African Roots op, met als doel de verkoop van de stekken van Highland Plants verder te stroomlijnen en uit te bouwen.”

Ben jij al lang aan het bedrijf verbonden?

„Vanaf het begin. Door herstructurering heb ik mijn perkgoedbedrijf van de hand gedaan. Ik kwam in contact met Paul, net toen hij met de gedachte aan een salesorganisatie speelde. Gezien mijn achtergrond, mijn netwerk en natuurlijk de klik tussen ons ben ik bij hem in dienst getreden.”

Is de sales-organisatie een goede zet geweest?

„Zeker weten. Het bedrijf is gestaag blijven groeien met een betere focus op zowel de teelt als de verkoop. Ik heb zelf ook nooit spijt gehad van deze carrière-

move. Ik ben niet iemand die achter de geraniums gaat zitten. Ik heb net de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar ik blijf werken. Wel op een iets lager pitje.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties