‘Ik noteerde ooit een Valentijnorder van USD 675.000,-,’

Bloemenhandelaar Piet van Kampen van DGI stopt ermee. Hij gaat met pensioen. Althans niet helemaal. Van Kampen blijft zich bezighouden met Floral Fundamentals en Cohim. „Verder zie ik wel wat er op mijn pas komt. Niets moet alles mag.”

Waarom stop je?

„Na 47 jaar heb ik alles meegemaakt en ik word 66. Ik wilde sportleraar worden, maar rolde in 1973 de bloemen in. Na een jaar Parijs volgde ruim 23 jaar Zurel en 23 jaar DGI. Nu is het tijd om het stokje door te geven.”

Wat ga je doen?

„Mijn rol binnen Floral Fundamentals blijft onveranderd. Ik was in 2014 medeoprichter van dat digitale magazine, met het doel kwekers, bloemisten en handelaren te verbinden. Daarnaast werk ik met een 20-tal internationale bloemenmagazines. Ook blijf ik betrokken bij Cohim in China als adviseur en ambassadeur. Cohim is het grootste opleidingscentrum in China voor de bloemist. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Niets moet, alles mag.”

Wat was de beste tijd voor de bloemenverkoop?

„De jaren tussen 1975 en 1992. De handel was niet zo versnipperd, KOA bestond niet en er mocht een flink centje verdiend worden. Zo noteerde ik een Valentijnorder voor een groothandelaar van USD 675.000,-, (..)

Lees hier het volledige interview met Piet in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties