‘Ik sta niet te juichen voor MPS online registratietool’

  ‘Ik heb kennis genomen van de nieuwsbrief van MPS. Het schijnt dat alle FloraHolland-kwekers vanaf 2020 verplicht zijn de dagregistratie op de website van MPS in te vullen. Dat gaat veel extra werk opleveren ben ik bang. Beste @MPSCert, ik héb daar al een programma voor!’

  Waar zou ik zijn zonder sociale media? Zó handig om je mening te ventileren of een vraag te stellen. Bijkomend voordeel: andere belanghebbenden kunnen meelezen. Nadeel is dat het ook kan verworden tot een ongelimiteerd spuien van haat en ongenoegen. Daar is Twitter in beginsel niet voor ontworpen.

  Bij MPS weten ze dat ook. Daar kennen ze vast ook de nadelen van in het openbaar discussiëren. Want ik kreeg een keurig net antwoord terug op bovenstaande tweet. ‘Beste heer van Egmond, ik stuur u even mijn e-mail adres. Dan kan ik uw vragen uitgebreid beantwoorden!’ Ik moest erom lachen. Heel slim. Het dwong mij om mijn ongenoegen nog eens op een rij en daarna op de mail te zetten.

  Mijn onvrede werd er in eerste instantie niet minder om. Want als deelnemers aan MPS verplicht worden een dagregistratie bij te houden in een nieuwe registratieomgeving op my-mps.com, dan ben ik mooi in de aap gelogeerd. Uit het antwoord dat ik inmiddels heb ontvangen blijkt echter dat dit wel het geval is. Hm.

  Al vanaf 2003 houden wij in een database bij welke middelen we gebruiken. Er staat bij wanneer, waar en waarom het wordt toegepast. Let wel: op dagregistratiebasis! Elke vier weken maak ik een overzicht met gegevens en die vul ik in op het verzamelformulier op de website. Werkt perfect! Bovendien gebruik ik die gegevens om per locatie overzichten te maken hoeveel meststoffen en bestrijdingsmiddelen er worden gebruikt met daarbij ook nog de kosten per M2. Ik sta dus niet te juichen als dit moet worden ingeruild voor een registratietool online waar die mogelijkheid niet in zit.

  ‘Wat zeg je? Daar wordt aan gewerkt? En ook beschikbaar op de smartphone? Okè… Weet je wat? Ik geef MPS het voordeel van de twijfel. We proberen het.’

  Kees van Egmond

  Lees hier meer columns van Kees

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties