Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Inkrimpen aantal FPC’s een van de opties bij FloraHolland

Inkrimpen aantal FPC’s een van de opties bij FloraHolland

0

FloraHolland evalueert momenteel het functioneren van de productcommissies. Mogelijk wordt het aantal FPC’s ingekrompen.

Coördinator Ledenplatforms Peter Otto van FloraHolland geeft meerdere redenen voor de evaluatie van de FPC’s. „De ledenbetrokkenheid langs de strategische lijn is nieuw en vraagt forse inspanningen van leden en medewerkers. Daarnaast blijft  ledenbetrokkenheid langs de lijn van het product van belang, maar wordt minder intensief en er ligt een opdracht tot het terugbrengen van de operationele kosten waardoor we later dit jaar met een substantieel kleinere organisatie onder andere FPC’s ondersteunen.

Otto noemt het inkrimpen van het aantal FPC’s één van de opties.  „Maar er zijn meer alternatieven, mede aangedragen door de FPC ’s zelf. Daarover spreken wij met de voorzitters van de FPC’s en de Adviesraden verder op 18 mei a.s.”

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar