Innovaties  uit groene reststromen op Floriade

Floriade en de Stichting Innovatie Stichting Innovatie Glastuintouw Nederland (SIGN) werken samen aan innovatieve projecten bij Floriade Expo 2022. Voorbeelden zijn de Sky Garden en biobased kroonluchters.

 

De Sky garden wordt een circulaire ontmoetingsruimte vervaardigd van reststromen uit de tuinbouw. Het worden groene innovaties, die het leven op kantoor prettiger maken, zoals daglichtsystemen, groene wanden en luchtzuiverende plantensystemen. Sky Garden bestaat uit panelen die gevuld zijn met oesterzwamsubstraat van kwekerij Verbruggen en is gerealiseerd door de startup Fungalogic. Meer informatie over Sky garden. Floriade zoekt voor de entreegebouwen nog naar een circulair en modulair bouwconcept op basis van tuinbouwreststromen. Ideeen zijn welkom via de recent geopende challenge. Inschrijven kan tot eind juli.

Groener en gezonder

Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 is blij over de samenwerking SIGN, die hij ziet als een strategische innovator ter versterking van de tuinbouw. „Met het thema Growing Green Cities inspireren wij bezoekers om groener en gezonder te leven. Dit sluit naadloos aan op de thema’s van SIGN en de projecten die we samen gaan doen. Zo willen we een entreegebouw realiseren als test-case met nieuwe biobased circulaire bouwmaterialen en biogrondstoffen en hangen er lampen van mycelium (foto) in het Growing Pavilion. We stimuleren samen de ontwikkeling van biobased en circulaire producten.”

Biobased kroonluchters en lampen van mycelium: Lampen op basis van reststromen uit de tuinbouw voor het Growing Pavilion dat al tijdens Floriade Preview te zien is.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties