Hortipoint Intensieve samenwerking Hamifleurs en OZ Export?

Intensieve samenwerking Hamifleurs en OZ Export?

0

Bloemenexportbedrijven Hamifleurs en OZ Export, gevestigd in Aalsmeer, zijn bezig met onderzoek om intensiever te gaan samenwerken. Eind van het jaar wordt meer duidelijk, meldt Dutch Flower Group (DFG).

Beide bedrijven hebben volgens DFG op onderdelen als logistiek, commercie en backoffice veel overeenkomsten. Op deze terreinen vindt momenteel onderzoek plaats om deze mogelijk samen te voegen. De twee huidige locaties in Honselersdijk en Aalsmeer blijven bestaan, net als de drie hoofdlabels (Hamifleurs, OZ Export en Van Dam Bloemen).

Eind 2020 verwacht DFG concrete wijzigingen door te voeren in de organisaties.

Hamifleurs is een van de grotere bloemenexporteurs in Nederland, gevestigd in Honselersdijk. OZ Export is gevestigd in Aalsmeer op het bedrijventerrein RFH Zuid.

Beide handelsbedrijven maken deel uit van Dutch Flower Group (DFG).

Lees hier een interview met Marco van Zijverden in de Bloemisterij van week 2 van dit jaar waarin hij onder meer ingaat op strategie van DFG naar 2025, ‘drive 2025.

 

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar