Internationale cursisten kijken in de keuken bij Stolk Orchids in Waddinxveen

Internationale deelnemers aan een cursus biologische oplossingen in de sierteelt hebben eind vorige week een bezoek gebracht aan Stolk Orchids. In Waddinxveen deden de cursisten praktische kennis van biologische gewasbescherming in phalaenopsis op.

De deelnemers over de hele wereld volgden eerst een drie dagen durende cursus van Koppert Biological Systems over biologische oplossingen die zij hun klanten bieden en welke technologieën de telers tegenwoordig tot hun beschikking hebben. Op de vierde dag stond een bezoek aan onder andere Stolk Orchids Waddinxveen op het programma. Zo konden de cursisten kennis en ervaring samenbrengen en meenemen naar eigen land.

Aart van Elst, de bio-specialist van Stolk Orchids Waddinxveen legde uit hij uit hoe de verschillende producten van Koppert een vaste basis zijn geworden voor het telen van phalaenopsis. Alle theorie die onder andere door Jenette Douma (Consultant bij Koppert Biological Systems) drie dagen lang is bijgebracht, werd versterkt door het delen van de ervaringen van Stolk Orchids Waddinxveen.

De grootte van de onderneming van de familie Stolk riep bij sommige deelnemers vragen op. Hoe kun je met zo’n onderneming toch 100% biologisch natuurlijk evenwicht bewaken. Aart van Elst: „Door de biologische werkwijze echt ver door te voeren in onze bedrijfsvoering. We doen het niet een beetje erbij, we gaan er ook 100% voor. We hebben fundamenteel voor een andere manier van telen gekozen, omdat wij geloven dat we zo een nog betere phalaenopsis aan onze klant kunnen leveren.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties