Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Interne nachthuur bij FloraHolland om te kort stapelwagens te voorkomen

Interne nachthuur bij FloraHolland om te kort stapelwagens te voorkomen

1

De drukte rond Valentijnsdag komt binnenkort op gang en daarom start bij Royal FloraHolland de week voor 14 februari de interne nachthuurperiode 2018. De eerste geplande nacht dit jaar is de nacht van 4 op 5 februari 2018. Dit gebeurt om de beschikbaarheid van stapelwagens te vergroten.

Royal FloraHolland zet deze heffing in om boxhouders te stimuleren stapelwagens uit te stoten die ze niet nodig hebben. Zo zijn er meer stapelwagens beschikbaar, is de totale stapelwagenpool zo klein mogelijk en worden onnodige kosten voorkomen, aldus de veiling.

Alle nachten zijn zogenoemde ‘flexibele’ nachten. Als er voor een nacht genoeg stapelwagens blijken te zijn, kan Royal FloraHolland besluiten om de interne nachthuurheffing niet door te laten gaan. Of de nachthuur daadwerkelijk doorgaat, meldt de veiling een dag van tevoren uiterlijk om 13.00 uur op haar website. Of op de dag zelf uiterlijk om 10.00 uur.

Vorig jaar had FloraHolland een te kort aan stapelwagens in aanloop naar grote feestdagen. Interne nachthuur is een van de maatregelen om dit te voorkomen. De veiling schafte ook extra stapelwagens en fust aan en zet extra mensen in. En er komen tal van andere proceswijzigingen.

„Wij zijn efficiënter dan Schiphol”, stelt CEO Steven van Schilfgaarde in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. „Wat wel verbeterd zou kunnen worden is de piekcapaciteit. We hebben veel piekcapaciteit nodig doordat de klok vastzit aan de logistiek. Op dit moment zijn we ook al effectief, anders hadden we de huidige concurrentiepositie niet gehad. Dat het beter kan, is helemaal waar. Effectiviteit en efficiëntie blijven belangrijke doelstellingen van Royal FloraHolland.”

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Avatar Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Anoniem
Gast
Anoniem

Sorry hoor, vanmorgen al geen karren meer op Aalsmeer, en tuinplantenseizoen moet nog beginnen, waar zijn die extra nieuwe karren