Internettoepassingen winnen competitie Beste Idee Plantarium 2017

  Twee internetgebonden innovaties hebben de wedstrijd gewonnen om de titel Beste Idee Plantarium 2017: een app om instructies aan personeel te geven en een virtueel systeem voor tuinonderhoud.

  De competitie die voor de tweede keer werd gehouden op de internationale vakbeurs Plantarium is opgedeeld in ideeën aangedragen door studenten en innovaties waar bedrijven aan werken.

  De 19-jarige studente aan de Delftse Green Tec-opleiding Chelle van der Meijde presenteerde een idee voor een app die een kweker moet helpen werkinstructies te geven aan personeel. Denk aan een protocol voor het uitvoeren van teeltwerkzaamheden, in meerdere talen. Of ook huisregels. Chelle bedacht daarbij bovendien dat kwekers soms scholieren over de vloer hebben. En die zijn niet allemaal zo brutaal dat ze opnieuw durven vragen hoe iets moest gebeuren. Die kunnen dat dan gewoon even terugzoeken op hun HortApp (let it be your buddy!). Dat overtuigde de jury voldoende om haar als winnaar uit te roepen.

  Ontzorgen

  Connected Green uit Boskoop won de prijs voor het beste idee van een bedrijf. Het idee is om moderne technologie en internet te combineren tot een systeem waarbij een tuin tot in de puntjes en uiteraard volledig automatisch wordt verzorgd. En de tuineigenaar ontzorgd. maar wel op basis van de beste kennis. Dus sensoren, kennis van de behoeften van planten en weerinformatie zijn ingrediënten waarmee een sluitend ConnectedGreen systeem wordt gebouwd.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  A.Blanken
  A.Blanken
  1 jaar geleden

  Zoek informatie over de vak beurs Plantarium van de jaren 1988/1989/1990 is er een mogelijkheid om in jullie archief te kijken in oude uitgaven van de Boomkwekerij ?