Realtime ionspecifiek meten in de tuinbouw lijkt binnen handbereik

Meer dan dertig jaar is er onderzoek gedaan naar het meten van afzonderlijke voedingsstoffen in het gietwater. Tot voor kort met weinig resultaat. Met de Celine Sensor van The Sensor Factory lijkt realtime ionspecifiek meten binnen handbereik. De machine wordt nu getest en is daarna te koop.

De kracht van het apparaat is dat het automatisch monsters neemt, zichzelf reinigt en kalibreert. Realtime ionspecifiek meten is vooral zinvol voor planten die elke dag water nodig hebben, zegt Chris Blok, onderzoeker bij WUR Glastuinbouw. Vakblad voor de Bloemisterij sprak met Blok en anderen die deze machine goed kennen.

De Celine Sensor van The Sensor Factory. Realtime ionspecifieke meten is zinvol voor gewassen die elke dag water krijgen via een druppelsysteem. (Foto: Celine)

Meer weten over deze machine, hoe het werkt en wanneer het verkrijgbaar is? Lees en bekijk het in het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Vanaf vrijdag 20 augustus ligt dubbelnummer 33/34 voor u klaar. De online versie is te vinden op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties