IPM binnen handbereik

Een hulpmiddel bij het toepassen van Integrated Pest Management (IPM), oftewel geïntegreerde gewasbescherming, op het glastuinbouwbedrijf. Dat biedt de IPM Tool die dinsdag 16 februari 2021 werd gelanceerd. De tool is een gezamenlijk project van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw.

De IPM Tool is een vraagbaak voor uitleg over alle aspecten van IPM en weerbaar telen. De acht stappen van IPM – van preventie tot leren & optimaliseren – zijn in zijn geheel te doorlopen of er kan gericht op een individuele stap worden ingezoomd. De tool bevat veel uitleg over het hoe en waarom van de stappen, met praktische informatie, aangevuld met links naar bruikbare websites, documenten en video- en beeldmateriaal. Deze achtergrondinformatie wordt de komende maanden en jaren verder aangevuld en geüpdatet.

Glastuinbouwondernemers, gewasbeschermingsspecialisten en -adviseurs kunnen de tool gebruiken als checklist en als ideeënbron bij het opstellen van de IPM-strategie voor het (eigen) glastuinbouwbedrijf.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties