Vakblad voor de Bloemisterij Het vak IPM: Steeds meer stek in strips

IPM: Steeds meer stek in strips

0

Wordt het de nieuwe standaard in de stekwereld? Die vraag over stekken in strips gonst rond op de IPM. De AutoStix-strip van Visser Horti Systems wordt al opgepakt. Maar ook zonder stip kan je automatisch steken, bewijst ISO Group.

De presentaties van de AutoStix transplanter van Visser Horti Systems kregen veel belangstelling op de IPM in Essen. De machine kan stekken automatisch in elk gewenst verband poten, mits die stekken worden aangevoerd in de AutoStix-strip. Een gepatenteerd concept (ooit in America bedacht door Ecke) dat Visser Horti Systems openstelt voor allen die het willen gebruiken.

De AutoStix-strip heeft een standaard lengte en de onderzijde is uniform zodat de transplanter er goed mee overweg kan. De strip kon aanvankelijk alleen 34 of 51 stekken bevatten. Inmiddels zijn er ook uitvoeringen voor 17 stekken per strip en ook aan de vorm van de pluggen/houders wordt volop gesleuteld. Op de IPM waren enkele 3D-geprinte versies te bewonderen; de plug wordt afgestemd op de specifieke vormen en gewaskenmerken van eenjarigen, vaste planten en stekgoed als geranium en poinsettia.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar