Ja hoor, daar zijn ze weer, Royal Brinkman

  ‘Plaats vandaag een bestelling en ontvang een gratis zak kruidnoten!’ Een mail van Royal Brinkman. Ik wrijf nog eens in m’n ogen, maar het staat er echt. Kruidnoten! Lekker! Snel klik ik op de link om naar de webshop te gaan. Wat zal ik eens bestellen? O wacht, het moet wel voor minimaal 200 euro zijn. Ik ga er eens goed voor zitten.

  Toen wij 35 jaar geleden verhuisden vanuit Katwijk naar Bergschenhoek was het een van de eerste tuinbouwwinkels die ik binnenstapte. De Codrie in Bleiswijk. Gelegen pal naast de N209 kon je hem niet missen. En in de winkel werd je geholpen door Harrie. Je kon er al heel vroeg terecht ’s morgens. Handig, want je zal maar een keer zonder hoezen zitten. Of elastiek.

  Die spullen bestelden we normaal gesproken bij Herman van de Codrie. Die kwam dan gezellig in het pad staan terwijl wij lelies stonden te bossen. Opschrijfboekje erbij en onderwijl namen we het nieuws in de wereld en de kerk door. Hij was van hetzelfde houtje, vandaar. Herman was trouwens niet de enige, want ook Huib van de Coöperatie Pijnacker kwam langs. En elk jaar was het weer stuivertje wisselen waar we de meeste spullen bestelden.

  Toen werd de Codrie overgenomen door Brinkman. En langzaam verdween het bedrijf voor ons een beetje uit beeld. De Coöperatie veranderde in Agrifirm en daarna in Horticoop. Het aantal vertegenwoordigers en reorganisaties evolueerde mee met de naam van het bedrijf. Maar we bleven trouw. Tot die dag in oktober. ‘Horticoop stopt met tuinbouwtoelevering’. Hallo, en wij dan? Verweesd bleven we achter.

  Maar nee hoor, kandidaten genoeg om de opengevallen plek in te nemen. Van Iperen, Benfried en ja hoor, daar zijn ze weer, Royal Brinkman! Na een paar gesprekken hebben we de keuze gemaakt. Het is de laatste geworden. En dus stroomt onze mailbox over van de aanbiedingen en cadeautjes. Kruidnoten, Hermopal, een powerbank, we worden verwend! En weet je wat nou zo leuk is? Die winkel is er nog steeds. Ik ga gauw eens kijken wie er achter de balie staat.

  Kees van Egmond

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties