Jack Nouws: “We proberen het bedrijf niet te steriel te maken”

Jack Nouws heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan op de Brabantse plantenkwekerij. „We kweken niet specifiek biologisch, maar proberen bijvoorbeeld langwerkende meststoffen te gebruiken. We proberen het bedrijf niet te steriel te maken. Zo ontsmetten we de kas nooit voor een nieuwe teelt; zo blijven de goede micro-organismen behouden, waardoor schimmels minder kans hebben om zich te ontwikkelen.”

Nouws: „We proberen onze teelten ook rustig op te kweken zonder te jagen maar een harde plant maken voor de consument vinden wij belangrijker dan de snelheid. Eind 2019 hebben we zonnepanelen op het bedrijf aangelegd om onze eigen elektra op te wekken.”  

Hoe loopt de afzet?

„Vorig jaar was een prima jaar voor veel plantentelers, waardoor velen de productie helaas op zullen schroeven. Dan gaat het aanbod de vraag mogelijk overstijgen, zodat de prijs daalt. Voor de rest van het jaar verwacht ik dat de vraag hoog blijft, als de meeste landen openblijven.”

Lees het complete interview in de rubriek vakgenoot van Vakblad voor de Bloemisterij week 9. Heeft u een digitaal abonnement? Dan kunt u hier het verhaal lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties