Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Jan Star: „Ik zie het rooskleurig in voor dit seizoen”

Jan Star: „Ik zie het rooskleurig in voor dit seizoen”

0

Zomerbloementeler Jan Star van BD Flowers uit Rijnsburg is positief gestemd over dit seizoen. „De laagwaardige productie uit het buitenland is nu maar mondjesmaat aanwezig en dat is positief.”

De laatste jaren gaat de afzet van zomerbloemen door de populariteit van de plukboeketten iets makkelijker. Ook nu zijn de prijzen volgens Jan Star goed, al was de start dit jaar iets minder. „Mijn eerste kas met hesperis was niks. Toen ik begon te snijden, stuurden exporteurs alle mensen naar huis. Maar dat is het ondernemersrisico. Je doet er weinig aan.”

Jan Star heeft zijn productie van sanquisorba dit jaar uitgebreid en een stuk land erbij gehuurd. De vraag naar dit product is groter dan het aanbod. Van dit product heeft Star ook eigen selecties: de Dream-serie.

Meer lezen over deze ondernemer? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 21. Het interview is ook hier te lezen.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar