Vakblad voor de Bloemisterij Jan van der Schrier heeft passie voor Hollands gips

  Jan van der Schrier heeft passie voor Hollands gips

  0

  Jan van der Schrier vindt gips een heel mooi gewas. Niet makkelijk, maar wel een product waarmee je jezelf kan onderscheiden. Dat blijkt ook dit jaar, al is de goede prijsvorming niet alleen door de onderscheidende kwaliteit te verklaren.

  Jan van der Schrier (35) begon als 13-jarige scholier bij Jan van Rijssel in Lisserbroek. Gips, zowel uit de kas als van buiten, zat toen al in het teeltplan. Van Rijssel bewees dat er voor Hollands gips een markt is. In 2001 kreeg Van der Schrier een vast contract en eind 2020 neem hij de kwekerij over. „Dan komt mijn vrouw Inge-Marij in de VOF. Jan verkocht de kwekerij in 2016 aan een projectontwikkelaar. Sindsdien pachten we.”

  Kun je de goede prijsvorming verklaren?
  „Er is minder aanbod van gips uit het buitenland. De plantenleverancier kon vanwege de coronacrisis veel minder uitgangsmateriaal afleveren bij telers. Nog belangrijker is onze onderscheidende kwaliteit. We noemen het wel eens Freiland gips. Het is zwaar, vers, volumineus en het blad zit er aan. Gips uit het buitenland ziet er echt anders uit.”

  Jan van der Schrier is vakgenoot in editie 36 van het Vakblad. Het volledige artikel is online te vinden via deze link

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar