Joint venture FloraHolland, De Winter, Wematrans, Van Zaal

Royal ForaHolland start Floriway: een joint venture met sierteeltvervoerders De Winter Logistics, Wematrans en Van Zaal Transport. De veiling pakt hiermee een groot deel van de regie in de sierteeltlogistiek tussen kweker en veiling en tussen exportlocaties. Ze is ook in gesprek met andere vervoerders. Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde: „Floriway moet zich op de markt bewijzen.”

RFH maakt bekend dat ze met sierteeltvervoerders De Winter, Wematrans en Van Zaal een joint venture start: Floriway. Alle activiteiten van de vervoersbedrijven zijn in de samenwerking opgenomen. Inclusief de activiteiten die niet via RFH of Floriday lopen.

Meerderheidsaandeel

Het nieuwe bedrijf gaat volledig zelfstandig opereren. Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde: „Dat betekent dat Floriway zich op de markt moet bewijzen. Het betekent ook dat het bedrijf op basis van kwaliteit, efficiency en deskundigheid de opdrachten die ze nu heeft moet behouden en nieuwe opdrachten werft ten behoeve van onze leden en hun kopers.”

Toon Vos, projectmanager RFH, wordt algemeen directeur van Floriway, Frank van Antwerpen financieel directeur ad interim. De eigenaren van de transportbedrijven zijn vertegenwoordigd in het management. RFH heeft een meerderheidsaandeel in de joint venture. Financieel directeur David van Mechelen: „Over de overnameprijs doen we geen mededelingen. Dat hebben we zo afgesproken als onderdeel van de joint venture overeenkomsten.”

Enige aandeelhouder

De huidige eigenaren van de transportbedrijven nemen ook een belang in Floriway. Het plan is dat het belang van de transporteurs op termijn wordt afgebouwd. Uiteindelijk zal RFH enig aandeelhouder zijn van Floriway. Door de joint venture krijgt RFH een wezenlijk deel van het sierteeltvervoer naar de veiling en tussen de locaties in handen. Over hoe groot dat aandeel is doet RFH geen uitspraken.

Lees hier een interview over de joint venture met Steven van Schilfgaarde en David van Mechelen in het digtiale magazine van de Bloemisterij.

guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco v.d. Arend
Marco v.d. Arend
2 jaren geleden

En weer worden we er verder in het geduwd naar The Greenery 2.0. Leden alstublieft u geeft geen tegengas tegen RFH wordt allemaal wakker.
U heeft na 2021 helemaal niets meer te vertellen over uw eigen beslissingen of kwekerij. De vrije markt wordt helemaal ingedamd. RFH bepaalt voor iedere ondernemer wat je moet doen, doe je het niet dan val je af. Het verval is begonnen en wel vanaf NU.
Groeten Marco v.d. Arend Bloemenkwekerij Eagle Flowers en transport M vd Arend

Ed Hoek
Ed Hoek
2 jaren geleden
Antwoord aan  Marco v.d. Arend

Nog sterker, we zijn van een cooperatie langzaam aan stapje voor stapje aan het afglijden naar een dwangdictatuur……….. Voeg daar aan toe het hele gedonder met Floriday (het nieuwe lucratieve verdienmodel van de cooperatie, iedere fout een sanctie, wat de kosten van de keuring ruimschoots zal gaan dekken) een systeem waar een groot aantal aanvoerders door zijn complexheid niet mee kan werken, Het moet de bestuurders veel denkwerk hebben gekost om zaken die liepen, om te zetten in een aaneenschakeling van problemen. Ennuh…. heren lijnrijders als u uw inkoop via de inkooptip onder het rijden wilt regelen, bedenk dan wel dat iedere keer dat u met uw telefoon onder het rijden bezig bent een sanctie van €240 oplevert. Misschien dat op termijn via de cooperatie een korting kan worden bedongen,………

Luca
Luca
2 jaren geleden

Leuk wematrans

Bram
Bram
2 jaren geleden

Lekker veel bloemen