Jorritsma internationale vertegenwoordiger Floriade Almere

Annemarie Jorritsma gaat de Floriade Almere internationaal vertegenwoordigen. Jorritsma is door minister Schouten van LNV benoemd tot Commissaris-Generaal van de Floriade Almere 2022.

Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft Jorritsma als kandidaat voorgedragen. Minister Schouten heeft de voordracht overgenomen en Jorritsma officieel benoemd.

Burgemeester Franc Weerwind van Almere: „Ik feliciteer Annemarie Jorritsma van harte met deze benoeming. Met haar jarenlange politieke ervaring is zij wat ons betreft de juiste persoon voor deze functie. Het college is content met het kunnen voordragen van een Almeerse kandidaat, die nu ook benoemd is door de minister.”

Versnelling

Ook Loes Ypma, wethouder Floriade, is blij met de benoeming van Jorritsma. „Naast haar uitgebreide nationale en internationale netwerk kent Annemarie Almere uitermate goed. Met deze benoeming kunnen we een versnelling aanbrengen in de promotie en acquisitie voor de Floriade Almere 2022. Tijdens ons eerste gesprek raakten we eigenlijk allebei steeds meer enthousiast over de Floriade, haar rol en de kansen voor Almere en dat is erg prettig om te merken.”

In november 2017 heeft de Floriade Almere in Parijs de formele erkenning van het Bureau International des Expositions (BIE) als wereldtuinbouwtentoonstelling ontvangen. Volgens de regels van het BIE benoemt de Rijksoverheid een Commissaris-Generaal voor wereldexposities. De Commissaris-Generaal vertegenwoordigt de nationale overheid.

Jorritsma was van 2003 tot 2015 burgemeester van Almere. Sinds 2015 is zij voorzitter van de fractie van de VVD in de Eerste Kamer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties