Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Jumbo opent groter distributiecentrum voor bloemen

Jumbo opent groter distributiecentrum voor bloemen

0

Jumbo heeft op 2 april de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen in Veghel. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie te krap geworden. Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m2, een verdubbeling van de capaciteit.

Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo.

Jumbo koopt bloemen en planten rechtstreeks in bij telers en de productie van boeketten wordt in eigen beheer gedaan. De bloemen worden gesneden op een volledig geautomatiseerde transportband en vervolgens door bindsters met de hand verwerkt tot prachtige boeketten.

Jumbo houdt de regie in de volledige keten – vanaf teelt tot en met eindproduct – zelf in handen, waardoor zij klanten kwaliteit, een lang vaasleven en betaalbare prijzen kan bieden. „We geloven in goede relaties met onze telers, die uitsluitend voor Jumbo bloemen en planten telen”, vertelt Bart Kemperman, Manager Bloemen en Planten van Jumbo. „Ruim 80 procent van onze bevoorrading loopt via telers. Hierdoor kunnen we sneller van oogst naar productie en uiteindelijk naar verkoop in onze winkels gaan. Jumbo maakt afspraken met telers, zodat we de kwaliteit en versheid kunnen waarborgen en een goed inzicht hebben in de herkomst van onze producten.”

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar