Kabinet wil verplichte test en quarantaine bij inreizen internationale werknemers


  Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel voor een verplichte coronatest én quarantaine voor alle inkomende reizigers. Hieronder vallen ook internationale werknemers. Dat meldt Werkgeverslijn.

  Het wetsvoorstel, dat naar verwachting vanaf 1 mei in zal gaan, bepaalt dat reizigers die Nederland binnen komen 10 dagen in quarantaine moeten en een negatieve test moeten kunnen laten zien.
  Deze wet zou een forse impact op het in- en uitreizen van internationale werknemers hebben. LTO Nederland werkt in samenwerking met andere partijen aan een alternatief.

  De quarantaine- en testverplichting gaat volgens Werkgeverslijn gevolgen hebben voor de instroom en het op en neer reizen naar het thuisland van internationale werknemers voor de teelt- en oogstwerkzaamheden. Niet alleen moeten zij bij het inreizen een negatieve testverklaring van maximaal 72 uur oud laten zien, ook moeten reizigers een digitale of schriftelijke quarantaineverklaring invullen. Met dit formulier geven zij aan dat ze in quarantaine gaan en waar ze dat doen. De quarantaineplicht duurt in principe 10 dagen.

  LTO wil een alternatief waarbij internationale werknemers onder voorwaarden vanaf dag 1 aan de slag kunnen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties