Kamer steunt invoering coronapas in winkels, VBW faliekant tegen

  De Tweede Kamer steunt de mogelijkheid om de coronapas in niet-essentiële winkels in te voeren. Een meerderheid is voor een wetswijziging die demissionair zorgminister Hugo de Jonge wil doorvoeren. VBW is fel tegen de invoering van deze QR-check in winkels.

  Of het coronatoegangsbewijs er daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. De komende twee weken moet duidelijk worden of het aantal coronabesmettingen voldoende is afgenomen. Ook moet de Eerste Kamer zich nog over het voorstel buigen, meldt Retailnews.nl.

  Kleine winkels ontzien

  Het is ook nog niet duidelijk in welke winkels klanten de QR-code zouden moeten laten zien. ChristenUnie en VVD willen dat kleine winkels worden ontzien. Daar zou anderhalve meter afstand houden een alternatief kunnen zijn. De Jonge zegde toe naar deze mogelijkheid te kijken. De Kamer stemt deze donderdag over het wetsvoorstel en het amendement van ChristenUnie en VVD.

  Faliekant tegen

  VBW voert samen met de andere branches (waaronder Inretail) felle lobby tegen de invoering van het Coronatoegangsbewijs (CTB). De bloemenbranchevereniging heeft een alternatief plan opgesteld op basis van de 1,5 meter en minder klanten in de winkel.

  Bron: Retailnews en VBW | Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties