Kamer: waarom zijn er zo weinig aanvragen voor garantieregeling aardwarmte?

De vaste commissie voor Economische Zaken (EZ) van de Tweede Kamer wil van minister Henk Kamp (EZ) weten waarom er minder aanvragen zijn voor de garantieregeling aardwarmte dan verwacht. De Kamer reageert daarmee op het onlangs verschenen Jaarverslag 2016 van het ministerie van EZ. In totaal heeft de commissie daarover 166 vragen ingediend.

De Kamer vraagt zich verder af in hoeverre de trage besluitvorming en de noodzaak van vele vergunningen invloed hebben op het lager dan verwachte aantal aanvragen voor de garantieregeling geothermie. Ook wil de commissie weten welke projecten in de subsidieregelingen SDE en SDE+ zijn uitgevallen of vertraging hebben opgelopen en waar dat door is veroorzaakt.

CO2-reductie glastuinbouw
Daarnaast vraagt de Kamer zich af of inmiddels bekend is of de glastuinbouw er het afgelopen jaar in is geslaagd haar CO2-reductiedoelstellingen te behalen. Tevens is de commissie benieuwd of Kamp de evaluatie van de Brede Weersverzekering nog voor Prinsjesdag 2017 naar de Tweede Kamer gaat sturen.

Bestuurlijke boetes
Ook vraagt de Kamer de minister aan te geven hoeveel bestuurlijke boetes (met bijbehorende bedragen) er in de periode 2010–2016 zijn uitgedeeld in het kader van onder meer de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties