Kascomplex op terrein Floriade Expo krijgt vorm

  De eerste contouren van het  kascomplex The Green House op Floriade Expo zijn zichtbaar. De invulling van de kasruimte gaat voorspoedig; diverse partijen uit de tuinbouwsector hebben zich al gemeld voor deelname.

  Met een oppervlakte van 1 ha wordt The Green House het grootste gebouw op de Expo. Het moet hét podium voor de Nederlandse Tuinbouw worden met productinzendingen van groente, fruit, bloemen en planten. Ook de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening worden getoond. Aan de hand van de vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium zal worden getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet.  In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen met onder meer een gerobotiseerde vertical farm, drones en andersoortige robots.

  Veel belangstelling van deelnemers

  De Belevingskas van 5.000m2 is dé plek waar bezoekers zich kunnen verwonderen over de schoonheid en variatie van talloze bloemen, planten, groenten en fruit. Daar wordt ook verteld over de waardevolle impact van groen op het dagelijks leven en op het gevoel van gezondheid en geluk.

  Arrangeur Heleen Valstar en het Tuinbouwteam van Floriade zijn volop in gesprek met potentiële deelnemers en inzenders over een goede presentatie van de tuinbouwsector. „De belangstelling van telers, telersverenigingen en andere vakgenoten is behoorlijk groot, met name vanuit de sierteeltsector. Officieel kan men zich tot 1 november melden om te participeren in The Green House, maar het kan ook nog tijdens de Trade Fair in Aalsmeer. Daar hebben we een standje bij het Royal FloraHolland House”, aldus Albert Haasnoot. De medewerker van RFH is secretaris van de adviesraad Bloemen & Planten bij Floriadia Expo. Hij voegt toe: „We zijn met sectorgenoten ook aan het nadenken over vakbijeenkomsten en competities met vakjurering of een consumentenkeuring. De kas heeft vele mogelijkheden.”

  Oplevering maart 2022

  In maart 2022 wordt The Green House door Bom Group uit Hoek van Holland opgeleverd. Commercieel directeur John Meijer van Bom Group ziet het als een uitdagend project, maar ook als een prachtig uithangbord voor hun kassenbouwbedrijf en voor de glastuinbouw.

  V8 Architects uit Rotterdam liet zich voor het ontwerp inspireren door het imposante Crystal Palace dat in 1851 in Londen werd gebouwd. Met het gebruik van verschillende soorten glas zoals transparant glas, glas met textuur en witgekalkt klas, wordt er een bijzonder lichtspel gecreëerd in het kascomplex.

  De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal.

  Kassenbouwer Bom Groep is begonnen aan de bouw van The Green House op het Floriade-terrein in Almere. (Foto: Fotolinie Almere)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties