Kasgroeit zoekt technische medewerkers voor glastuinbouw

Kasgroeit is gestart met een nieuwe campagne om kandidaten te vinden die de overstap willen maken naar een technische functie in de glastuinbouw. Kasgroeit leidt hen in het leer-werk traject ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’ op, en begeleidt hen naar een nieuwe baan.  De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld.

Bijzonder aan dit traject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. „Er zijn genoeg mensen die op zoek zijn naar ander werk en een nieuwe uitdaging. Kenmerkend voor de technische banen in de sector is de dynamiek, veel verantwoordelijkheid en afwisseling in de werkzaamheden,” aldus Martijn van Velzen (Adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit).

In samenwerking met glastuinbouwbedrijven en het ROVC worden medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur. De adviseurs van Kasgroeit doen de eerste screening van de kandidaten, waarna ze bij de deelnemende glastuinbouwbedrijven op gesprek gaan. Na de sollicitatieronde komen deelnemers in dienst van een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en starten vervolgens op korte termijn met het opleidingsprogramma.

Veel behoefte aan technisch personeel
Martijn van Velzen: „We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich aangemeld voor wie wij technische medewerkers gaan werven.”

Roy werd na de eerste campagne getriggerd om in de glastuinbouw te gaan werken. Hij kwam uit de supermarktwereld, en werkt nu met veel plezier als technisch medewerker bij Ammerlaan, zo is te zien op YouTube.


 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties