’Kennis van lijnrijders is meer waard geworden’

Jaco Bongaards is lijnrijder op België. Het mooie aan het vak vindt hij het spelletje. Het inschatten wat zijn klanten goed kunnen verkopen. Dat vindt hij superleuk en waardevol.

Geef eens een voorbeeld?

„Ik  bracht laatst chaenomeles mee. Mijn klant reageerde met ’wat moet ik daar nou weer mee’. Belt-ie vorige week op met de vraag of ik er nog meer heb. Hij had ze allemaal verkocht. Had ik toch weer gelijk. Dat vind ik mooi. De kennis die je als lijnrijder hebt, is meer waard geworden.”

Je hebt alles al verkocht als je naar België rijdt?

„Zo’n 90% wel. 13 jaar geleden toen ik als lijnrijder begon, was dat precies andersom. Toen was 10% besteld en moest ik de rest nog verkopen. Misschien was dat wel het allermooiste. Kwam ik thuis en had ik alles verkocht. De hele handel is in de loop der jaren veranderd. Met name door internet. 13 jaar geleden was ik de ogen van mijn klanten. Nu kunnen ze 24 uur per dag zien wat er is.”

Westlander Jaco Bongaards voorspelt dat bloemisten het gaan verliezen van supermarkten. De lijnrijder was Vakgenoot in het Vakblad van week 8. Online is het hele interview met de lijnrijder te vinden via deze link (inlog vereist)

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties