Kenniscentrum WOW verder zonder Westland

Amper een half jaar na de lancering, verandert het toekomstige kennis- & innovatiecentrum van de glastuinbouw alweer van naam. World of Westland, beter bekend als WOW, wordt omgedoopt tot het World Horti Center. De nieuwe naam zonder Westland past volgens de organisatie beter bij het internationale karakter en inhoud van het centrum.

Vanwege het almaar toenemende internationale karakter van het Nederlandse glastuinbouwcluster, ontstond volgens het kenniscentrum er vanuit het brede bedrijfsleven de behoefte om de begrippen World en Horti toe te voegen aan de naam. ‘De wereld van de glastuinbouw is internationaler dan ooit en Nederland speelt hierin een leidende rol. Continue en versnelde innovatie is van groot belang om de koploperspositie van Nederland in de wereld te behouden.’

Het heiwerk van de nieuwbouw, tegenover de locatie van Royal FloraHolland in Naaldwijk, is klaar en inmiddels hebben al ruim 75 bedrijven uit de tuinbouwtechniek, -toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw hun deelname aan World Horti Center toegezegd. Hiermee is de 9.000 m2 tellende expositieruimte nagenoeg vol.

Demokwekerij Westland en MBO Westland nemen hun intrek in World Horti Center. Het bedrijfsleven is samen met het onderwijs een 4-jarig project gestart voor vernieuwend onderwijs. Ook komt in het WHC een auditorium voor bijeenkomsten en evenementen.