Keukenhof ziet Floriworld niet als concurrent

Directeur Bart Siemerink van Keukenhof ziet het nog te realiseren belevingscentrum Floriworld niet als concurrent. „Het is goed dat de sector zich met Floriworld jaarrond laat zien. Daar denken wij zelf ook over na.”

Directeur Bart Siemerink zegt dat Keukenhof zich de komende jaren wil blijven ontwikkelen,  samen met de telers en hun producten. De basis blijft hetzelfde: het park in Lisse waar acht weken in het voorjaar vooral bolbloemen de show stelen, aangevuld met de diverse bloemen en planten in de binnententoonstellingen. „We willen authentiek blijven. De hele wereld kent Keukenhof zoals hij nu is. Het concept werkt. Mensen willen bloemen en planten vooral zien en ruiken in een mooie omgeving. Ook de jeugd geniet van het buiten in het park lopen. We hoeven geen hightech belevingspark te worden. Natuurlijk gaan we wel mee met de tijd. Zo is de Wifi-voorziening op het park ruim voldoende voor wat bezoekers tegenwoordig allemaal via internet nodig hebben”, aldus Siemerink.

Kanttekening

Deze week werd bekend dat in 2019 naast Royal FloraHolland Aalsmeer het belevingscentrum FloriWorld gaat verrijzen. De veiling is samen met Bloemenbureua Holland en de Dutch Experience Group aandeelhouder van dit gebouw waar de sierteeltsector zichzelf jaarrond van zijn beste kant zal laten zien. Siemerink vindt het een goed initiatief omdat de sierteeltsector zich dan jaarrond kan presenteren. Hij plaatst wel een kanttekening bij het aantal bezoekers dat Floriworld kan trekken. „In een gebouw is ruimte al snel een beperkende factor. Keukenhof trekt gemiddeld ruim 23.000 bezoekers per dag. Die kan je op een dag in een gebouw bijna nooit kwijt. En bekende, goedlopende attracties in Nederland als bijvoorbeeld paleis Het Loo trekken jaarlijks hooguit zo’n 300.000 bezoekers. Ruim vijfduizend bezoekers per week is dus al behoorlijk in Nederland. Je krijgt niet zomaar veel mensen over de vloer.”

Impact

Siemerink stelt dat er niet veel sierproducten zijn met de impact van bolbloemen, zeker niet in het voorjaar en in combinatie met de omliggende bollenvelden in Lisse. „We hebben al eens gedacht aan openstelling in het najaar als de gladiolen en dahlia’s bloeien. Nog los van de organisatie van zo’n show op ons park, vinden wij dat rond die gewassen een andere beleving heerst dan rond tulp, narcis en krokus. Maar wellicht komen we tot een creatieve oplossing. En met bijvoorbeeld een gewas als roos moet toch ook meer mogelijk zijn dan die ene week dat de bloem nu bij ons een binnententoonstelling siert?”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties