Kil september geeft minder bloemen, maar betere prijzen

De prijzen van de snijbloemen was stukken beter dan vorig jaar. Alle bloemen in de top tien noteerden een hogere prijs. De aanvoer was afgelopen maand wel lager, namelijk 6%. Dat de maand september een veildag minder kende had hier alles mee te maken.

Vorig jaar was de maand september warm. Dit jaar niet en dit zag je terug in een lagere aanvoer van met name bloemen. Tel daarbij op dat september een veildag minder had dan vorig jaar en dit verklaart waarom er minder bloemen verhandeld zijn (-6,1%). De gemiddelde prijs van alle bloemen lag hoger. De prijs nam met 8% toe en kwam uit op € 0,26.

Bij de kamerplanten zaten zowel de aanvoer als de prijs in de min. De aanvoer was in september 1,5% lager en de gemiddelde prijs daalde met 0,2% en kwam uit op gemiddeld € 1,72. Een product als ficus sprong er qua prijsvorming uit. De gemiddelde prijs nam vorige maand met 19,7% toe. De aanvoer was 6,5% lager.

De tuinplantenomzet nam in september met 6,9% toe. De aanvoer was min of meer gelijk aan vorig jaar; de prijs was stukken beter (+7,8%).

Een uitgebreid overzicht van de maandcijfers van Royal FloraHolland, inclusief de highlights van de producten, vind je terug in de komende Vakblad voor de Bloemisterij van vrijdag 6 oktober 2017.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties