Kinderachtig

  Ik stuur in alle vroegte een appje naar mijn broer. ‘Kamille op Naaldwijk wordt achteraan geveild. Fout met de fotocode.’ Hij vraagt of ik geen melding krijg als ik zo’n code vergeet. Tot mijn schande moet ik hem bekennen dat ik de teeltcode had ingevuld in plaats van de fotocode. Voor de tweede keer al dit jaar.

  Begrijp me goed, ik heb niks tegen regels. In een gezin met opgroeiende jeugd kun je niet anders. Zo hebben we nu de afspraak dat smartphones vóór het eten in de kast worden gelegd. Het liep de spuigaten uit, dus dan moet je wel. En pakt iemand onverhoopt toch z’n mobiel uit zijn broekzak tijdens de maaltijd dan leg ík hem voor hem weg. Daar blijft het overigens bij, ik stuur diegene niet van tafel met de boodschap dat hij morgen pas weer mag eten.

  Dat laatste doet onze Koninklijke FloraHolland trouwens wel. Ik liep die dinsdagmorgen namelijk steeds op de FloraneXtapp te kijken of dat ene karretje al geveild was, maar nee. Dus uiteindelijk belde ik om half twaalf de productreclamatie in Naaldwijk om verhaal te halen. Daar kreeg ik de boodschap te horen dat vanaf 1 april partijen die geen foto hebben niet meer worden geveild. Tenminste, niet op die dag. De volgende dag ben je de eerste. Zo dan. ‘Welke fotocode mag ik voor u invullen?’

  Op de website van FloraHolland vind ik inderdaad genoemde regel terug. Het is belangrijk in het kader van het Nieuwe Veilen. Klanten moeten van productinformatie op aan kunnen. Fouten worden niet getolereerd. Dat is duidelijk. En wat ook helder is is dat het m’n eigen stomme schuld was. Ik maakte die fout. Voor de tweede keer in ruim vier maanden.

  En toch hè, mag ik even zeggen dat ik het kinderachtig vind? Dat een onoplettendheid resulteert in het niet veilen van een partij bloemen? Doorgeschoven naar morgen. Ik mag hopen dat de bedenkers van deze maatregel anders omgaan met hun eigen kinderen. ‘Kom jij morgen maar weer eten!’

  In de mail een uitnodiging voor weer een interactieve sessie over de coöperatie. Sorry, ik pas.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jan de Boer
  Jan de Boer
  6 jaren geleden

  Beste Kees,

  Blijf svp de waarde van het gezin koesteren. In de wereld van de taart moet nog groter met minder deelnemers past jouw verhaal en de waarde die jij daar aan hecht niet. De fusie heeft het machtsdenken gekoppeld aan het overheidsbeleid om onze sector te beteugelen. Daarin past niet jouw waarde en menselijkheid. Dat is in de collectieve huursector zo ! Mensen betalen meer dan 1.000 euro huur voor een woning en hebben een uitkering van 1.400,– , maar de baas van 1.000 huurwoningen verdient 350.000,– per jaar ! Dat is in de gezondheidssector zo en er geen tijd meer is voor menselijkheid aan het bed, maar wel een topsalaris voor diegene die de tent runt. Het is de ” elite ” die zonder 1 cent in de tent vanuit machtsdenken opereert en niet van uit waarde en respect !
  Als je met handigheid en lenigheid een soort staat in een staat organiseert dan stroomt de kerk leeg en krijg je uiteindelijk gaten in het dak.
  Als je dan s’avonds thuis komt en je hebt met elkaar de dag besproken zonder iphone of weet ik wat dan kan het goed zijn dat je nog moet dweilen als het geregend heeft.
  Welke waarde geven wij onze kinderen mee ? Welke waarde geven wij ons product mee ? En bij welk product voelen de mensen zich thuis ?
  Heel holland bakt en heel duitsland breit en wij maar door stampen op een ideaale weg van 500 grote kwekers max en 100 handelaren max om het voor onze mensen in den Haag comfortabel te maken in de span of control ! . En ja dan is het lastig een nieuwe regering te vormen.
  Regeren is vooruit zien en in samenwerken zat en zit het succes, maar dan moet je wel zorgen dat je als kweker iets te vertellen hebt in je eigen leden cooperatie en zal je wel moeten deelnemen aan de discussie die daar nu gaande is. Want voor vrijheid en democratie hebben vele mensen het leven gegeven zeggen de mensen op 4 en 5 mei !
  Nu moeten die zelfde mensen zich nog wel even een spiegel voor houden ?
  Dat is Kees de nieuwe trend in de sector ! Met een spiegel in de hand kan je vooruit en achteruit kijken !
  De taart moet beter Kees en dat is waar jij om vraagt en dat is waar iedereen tegenwoordig om vraagt, want dan smaakt de taart naar meer en krijg je een duurzame groei waarin mensen respectvol samenwerken.
  Bedankt voor je mooie verhaal Kees !

  Frans
  Frans
  6 jaren geleden

  Welke straf moeten we Lucas geven als er veilstoring oid is?