Kinderen dopen nieuwe Tulipa ‘Make-A-Wish’

  Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend hebben onlangs een nieuwe rode tulp gedoopt: Tulipa ‘Make-A-Wish’. Aan de vooravond van het tulpenseizoen 2020 wordt daarmee het 30-jarig jubileum van Make-A-Wish Nederland gevierd.

  Bij de doop zijn de wenskinderen geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en Hanneke Verburg, algemeen directeur van de stichting. De nieuwe bloem is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers. Op zaterdag 18 januari, Nationale Tulpendag, geven de meisjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openen ze om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen. Iedereen mag er gratis een bosje plukken.

  Tulpenkweker Arjan Smit, wenskinderen Femke en Zoe en Pia Douwes, ambassadeur Make-A-Wish Nederland.

  Intense kleur

  De nieuwe tulp heeft een intense rode bloemkleur en een stevige steel (lengte 38 cm). De bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 centimeter. Tulpenpromotie Nederland (TPN) zorgt dat de naam van de nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. De tulp is afkomstig van kwekerij Smit Flowers uit Spierdijk. De nieuwe tulp is vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar.

  Bron en foto’s: TPN/VidiPhoto

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties