Klant steelt fust van Plantion

Een klant van Plantion heeft fust gestolen van de veiling in Ede. Op de laatste zaterdag van juni van dit jaar betrapte de beveiliging de verdachte en zijn handlanger op heterdaad. Het tweetal werd daarop door de politie ingerekend. Volgende week moeten ze voor de rechter komen.

De verdachte is een eigenaar van enkele bloemenzaken. Hij kocht al jaren in op de klokken van Plantion en huurde een box. Zijn handlanger bestuurde de vrachtwagen waarmee ze het fust wegvoerden.

De verdachten ontvreemdden op zaterdag om de week voor 5.000 tot 7.000 euro diverse types fust. In 1,5 jaar tijd verdween er voor enkele tonnen aan fust bij Plantion.

Plantion-directeur Peter Bakker heeft de verdachten na de ‘heterdaad’ in een aangetekend schrijven de toegang tot het Plantion-terrein ontzegd en andere veilingen waar ze mogelijk zaken mee deden op de hoogte gesteld. Royal FloraHolland laat weten dat de bloemist geen klant was op zijn vestigingen. Wel kocht hij daar bij groothandelaren in.

Enkele tonnen

Eind 2017 signaleerde Plantion voor het eerst dat er regelmatig fust verdween. Het ging om kleine aantallen. Aanvankelijk dacht de veiling aan het verkeerd inboeken van fust dat in – of uitgeleverd werd, laat directeur Peter bakker weten. Plantion formaliseerde tellingen van het fust en betrok de administratie bij dat proces om het vierogen-principe te hanteren. Het cameratoezicht in de fustopslag en in de fustloods werd verder verdicht.

Resultaat bleef lang uit. In 2019 intensiveerde Plantion de speurtocht naar de dader. Het leidde er uiteindelijk toe dat de verdachten in het laatste weekend van juni van dit jaar in de kraag werden gevat toen ze wederom hun slag probeerden te slaan.

De verdachten hebben eind juni en begin juli van dit jaar vier dagen vast gezeten. Ze konden niet langer vastgehouden worden, omdat ze geen strafblad hadden en omdat het een economisch delict betreft. De verdachten kregen bij hun vrijlating een dagvaarding mee.

Volgende week staan de verdachten terecht voor de Rechtbank Gelderland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties